ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πρόσκληση του Συλλόγου Πυργούσων Αττκής "ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ" για την πραγματοποίηση της εορτής του Αγίου Ισιδώρου και την παρουσίαση βιβλίου της Χιώτισσας συγγραφέως Αγγελικής Συρρή-Στεφανίδου

Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» θα τελέσει και φέτος την εορτή του προστάτη της Χίου, Αγ. Ισιδώρου την παραμονή 13 Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο και θεωρεί πολύ τιμητική την παρουσία σας κατά την τέλεση του εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και περιφορά της εικόνας.
Η εορτή θα συνεχιστεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Χιώτισσας συγγραφέως Αγγελικής Συρρή-Στεφανίδου με τίτλο «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ».
Το βιβλίο παρουσιάζει ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Γιάννης Μιχαλάκης.
Απόσπασμα από το βιβλίο για τον ΆΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Ξανθή Στεφανίδου.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο και εκλεκτός συμπατριώτης μας κ. Ισίδωρος Πρώϊος.

Στο τέλος θα προσφερθούν κεράσματα.

Μετά τιμής το Δ.Σ.
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής "Το Πυργί Χίου" στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΙΡΙΔΑ" στο Χαϊδάρι.
Κόντρα στην κρίση και στα προβλήματα οι Πυργούσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους του Συλλόγου να μείνουν κοντά του, ιδιαίτερα τη νεολαία.
«Έτσι για να πάμε κόντρα σ' αυτούς που θέλουν τη ζωή μας άδεια και μίζερη γεμάτη άγχος και αγωνία για την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών μας συμμετέχουμε σήμερα στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, για να δώσουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας». Η εκδήλωση ξεκίνησε με "ΔΙΠΛΟ" από τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, πολίτικο και Πυργούσικο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κούτελος (Αιγάλεω), Ανδρέας Μποζίκας (Χαϊδάρι) Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και υποψήφιος δήμαρχος Χαιδαρίου καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός.
Από την Χιακή Ομοσπονδία ο Αντιπρόεδρος Κώστας Λυμπουσάκης και η Ειδική Γραμματέας Κυριακή Παπαμακαρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Δημήτρης Σούκης και οπό το Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου Γιάννης Ανδρεάδης.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες ιδιαίτερα τη Νεολαία, τη χορευτική και ποδοσφαιρική ομάδα που έδωσαν μια ξεχωριστή δροσιά ανανέωσης στην εκδήλωση.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρόσκληση

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση-έκθεση «Μικρό Οδοιπορικό στα καμπαναριά της Χίου» του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής στο Παλατάκι Χαϊδαρίου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.
Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση που γέμισε ασφυκτικά. Η εκδήλωση άρχισε με το χτύπημα του σήμαντρου από τη γερόντισσα Νεκταρία και στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων είπε: «Ο Σύλλογός μας στηριζόμενος κυρίως στο μυροβόλο νησί μας, αντλεί έργο από το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει.
Απόψε το φωτογραφικό μας οδοιπορικό μας ταξιδεύει στα υπέροχα αισθητικής καμπαναριά της πατρίδας μας αναδεικνύοντας τόσο τη θρησκευτική αρχιτεκτονική, ιστορική και πολιτισμική πτυχή του θέματος». Εν συνεχεία, η έγκριτος Χιώτισσα εκπαιδευτικός-συγγραφέας κ. Πόπη Χαλκιά-Στεφάνου, ανέπτυξε την ομιλία της με θέμα «Οι καμπάνες, τα καμπαναριά και το ιστορικό τους».
Οι υπέροχες αφίσες της έκθεσης ήταν από τον καλαίσθητο τόμο της κ. Πόπης Χαλκιά-Στεφάνου «Τα καμπαναριά της Χίου».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πατέρας Γεώργιος Φραγκιαδάκης που εκπροσώπησε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο, ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Κυριάκος Ντηνιακός, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Μποζίκας, η Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος των Ποντίων Χαϊδαρίου, κ. Γεωργία Ερμίδου, ο Πυργούσης Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω κ. Μιχάλης Κούτελος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαϊδαρίου, Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Κώστας Φωτεινάκης και Σάββας Βαρυτιμιάδης και ο Πρόεδρος του Ο.Σ.Κ. κ. Ηρακλής Δρούλιας. Ο Πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας κ. Αργύρης Κοκκινάκης και ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Λυμπουσάκης, ο κ. Νίκος Τσικής, πρώην Πρόεδρος τους Δρομοκαϊτείου, ο κ. Ισίδωρος Πρώϊος, Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου, ο κ. Αναστάσιος Τριπολίτης, πρώην Πρόεδρος Ο.Χ.Σ.Α. και Δρομοκαϊτείου, ο κ. Κώστας Σταμάτης, πρώην κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και συγγραφέας, ο κ. Μιχάλης Καριάμης, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Κορυδαλλού, ο κ. Κώστας Παλαιός, πρώην Αντιπρόεδρος του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ο κ. Βαγγέλης Μελής, Πρόεδρος Δαφνούσων Αττικής, η κ. Μαρκέλλα Κουτσοδόντη από τα Χάλανδρα Χίου με το σύζυγό της δημοσιογράφο κ. Θοδωρή Βαλαμβάνο (AMANI VOICE), ο κ. Δημήτρης Σούκης, Πρόεδρος των Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, ο κ. Γιώργος Καλογράνας, Πρόεδρος Κέντρου Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής και άλλοι. Εκ μέρους της Αντιδημάρχου κ. Κων/νας Αδαμοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Περγαντής.
Χαιρετισμό επίσης έστειλαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος, ο Βουλευτής Χίου κ. Κώστας Τριαντάφυλλος και ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Δήμαρχος Χίου.
Η όλη εκδήλωση ήτα υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων/νου Γανιάρη που ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά καθώς και το Δήμο Χαϊδαρίου. Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς Θεοδώρα Κούνη-Θεοτοκά και Στέφανο Θεοτοκά για τις γλυκές τους μελωδίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρόσκληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ συνεδρίασε στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ και Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ), που δέχονται την πιο βάρβαρη επίθεση από την συγκυβέρνηση, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Τασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στον δίκαιο αγώνα τους για τη ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Ειδικά το ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ για μας τους ΧΙΩΤΕΣ αποτελεί ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης μας.
Το κληροδότημα του ΖΩΡΖΗ ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΗ στα 126 χρόνια της λειτουργίας του προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο χώρο της ψυχικής υγείας όντας πρωτοπόρο ψυχιατρικό ίδρυμα της χώρας.
Το ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ του Φιλύρα, του Βιζυηνού, του Κρυστάλλη, του Μητσάκη, του Δραγούμη, του Καμπάνη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, υπήρξε το καταφύγιο πληθώρας αντιστασιακών και χώρος θαλπωρής και σίτισης πολλών πεινασμένων και αστέγων στα χρόνια της κατοχής.
Αυτό το «Θεραπευτήριο Ψυχών» απειλούν σήμερα να κλείσουν οι κυβερνώντες χωρίς να αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στην κοινωνία.
Για αυτό θα αγωνιστούμε για να μην υποβαθμιστεί και απαξιωθεί και θα ενώσουμε την φωνή μας μαζί με τους εργαζομένους και τους άλλους μαζικούς φορείς για να συνεχίσει τον κοινωνικό του ρόλο και την προσφορά στην ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

Έκθεση Φωτογραφίας του Paul  Wenham – Clarke με θέμα : Όταν οι Ζωές Συντρίβονται (When Lives Collide)

Από την Δευτέρα  18 έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαιδαρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Άγγλου καθηγητή φωτογραφίας  Paul Wenham – Clarke με θέμα «Όταν οι Ζωές Συντρίβονται»Δείτε περισσότερα >>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» αποφάσισε να συγκροτήσει ποδοσφαιρική ομάδα 8 Χ 8 προκειμένου να συμμετάσχει στο Χιακό Πρωτάθλημα (μεταξύ Χιακών Συλλόγων Αττικής). Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα σε γήπεδο του Αιγάλεω απέναντι από το ΙΚΕΑ. Παρακαλούνται τα νεαρά μέλη και φίλοι του Συλλόγου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Μπρή-Παπαμακαρίου ( τηλέφωνα επικοινωνίας 2105910931, 6972976306).ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» σε συνεργασία με τον οργανισμό Θέατρο Ελληνικών Χορών «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», στο πλαίσιο των διαλέξεων της Πέμπτης 18 Απριλίου 2013 και ώρα 21.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Μουσικοχορευτικές παραδόσεις από το Πυργί της Χίου» στο Σπίτι του Χορού στην Πλάκα, οδός Σχολείου 8 (πάροδος Αδριανού 122), ώρα 21:00. Εισηγήτρια: Ειρήνη-Μαρία Κοτατή. Είσοδος ελεύθερη. Θα γίνει παρουσίαση της παραδοσιακής πυργούσικης φορεσιάς (γυναικείας και ανδρικής) και θα παρουσιαστούν από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου οι χοροί Πυργούσικος, Κρητικιά μου Λεμονιά και Διπλός. Καλούνται οι Πυργούσοι και γενικά οι Χιώτες να τιμήσουν την εκδήλωση.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Μαρία Μπρη-ΠαπαμακαρίουΕκδήλωση κοπής πίτας

Στην κατάμεστη αίθουσα ΑΝΘΕΛΕΙΑ-ΑΝΕΣΤΗΣ στο Χαϊδάρι την Κυριακή 10-02-2013, μέσα από μία ζεστή γιορταστική εκδήλωση γεμάτη χρώμα και παράδοση, έκοψε την βασιλόπιτά του και υποδέχτηκε την καινούρια χρονιά μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ο σύλλογος ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου τη χρονιά που πέρασε και τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των μελών του Συλλόγου και κυρίως της νεολαίας σ’ αυτήν την περίοδο της έντονης κρίσης.
«Οι Σύλλογοι», είπε, «μπορούν να γίνουν χώροι κοινωνικοποίησης και εποικοδομητικής ψυχαγωγίας, ως απάντηση στην απομόνωση και στον αποκλεισμό που βιώνουμε».
Τα παιδιά του χορευτικού έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα Χίου και μαζί με την μεγάλη χορευτική ομάδα έδωσαν έντονο χρώμα στην εκδήλωση και εντυπωσίασαν εισπράττοντας ένα ζεστό χειροκρότημα. Όπως κάθε χρόνο βραβεύτηκαν τα Πυργουσάκια που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Την πίτα ευλόγησε εκ μέρους του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου Βασιλάκη ο πατήρ Γεώργιος Φραγκιαδάκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Δημήτρης Μαραβέλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κώστας Παπαντωνίου. Εκ μέρους του Υπουργού Ναυτιλίας κου Κωστή Μουσουρούλη, ο ναύαρχος κος Βοριάς που διάβασε τον χαιρετισμό του. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο κος Αργύρης Κοκκινάκης, πρόεδρος της ΟΧΣΑ, ο κος Κώστας Λυμπουσάκης, αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ, ο κος Βαγγέλης Μελής από το Σύλλογο Δαφνουσίων Αττικής, ο κος Γιώργος Χλωρός από το σύλλογο Βρονταδουσίων Αττικής, ο κος Μιχάλης Βαρλάς, ιστορικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των εθνικοτοπικών συλλόγων Χαϊδαρίου. Επίσης παρέστησαν οι Πυργούσοι δημοτικοί σύμβουλοι κος Μιχάλης Κούτελος(Αιγάλεω) και ο κος Ηλίας Περιμένης (Χαϊδάρι) καθώς και ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ κος Μποζίκας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ κος Δρούλιας και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι Χαϊδαρίου. Παρόντες ήταν επίσης ο κος Αναστάσιος Τριπολίτης και τα εκλεκτά μέλη του Συλλόγου κος Νίκος Τσικής και κος Ισίδωρος Πρώιος που με μεγάλο κέφι και συγκίνηση χόρεψαν «τον πυργούσικο».Επίσης η Πρόεδρος διάβασε τους χαιρετισμούς του βουλευτή Χίου κου Τριαντάφυλλου, του αντιπεριφερειάρχη κου Γανιάρη και του δήμαρχου Χίου κου Λαμπρινούδη. Όλοι έδωσαν στα μέλη του Συλλόγου συγχαρητήρια για την εκδήλωση αλλά και για το όμορφο ημερολόγιο-κόσμημα ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ που εξέδωσε ο Σύλλογος.
Εκδρομή Συλλόγου στην Κρήτη

Κρήτη Ιούνιος 2011Πολύ πετυχημένη ήταν η εκδρομή του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί της Χίου» στην Κρήτη από 10 έως 15 Ιουνίου. Όλοι πέρασαν ένα θαυμάσιο πενθήμερο που κυριολεκτικά θα μείνει αξέχαστο χάριν στην διοργάνωση της Προέδρου Μαρίας Μπρη-Παπαμακαρίου. Οι εκδρομείς διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο και επισκέφτηκαν όλους τους νομούς του νησιού και έτυχαν άψογης φιλοξενίας των Χίων Κρήτης στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Τυμπάκι. Η επόμενη εξόρμησή τους θα είναι στην Κωνσταντινούπολη από 22 έως 29 Οκτωβρίου.  Κρήτη Ιούνιος 2011Ο Σύλλογος προγραμματίζει εκδήλωση στο Πυργί της Χίου, στις 12 Αυγούστου 2011, 7.00μ.μ. στη Μονή του Αγίου Γεωργίου προς τιμήν του Χίου ευπατρίδη-ευεργλετη Π. Φίλιππου Αργέντη. Κύριοι ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λαϊνάς και οι φιλόλογοι και εκλεκτά μέλη του Συλλόγου κ. Νίκος Τσικής και Ισίδωρος Πρώϊος. Το εργαστήρι βυζαντινής μουσικής της Χίου θα ψάλλει ύμνους του δεκαπενταύγουστου. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί και έκθεση αγιογραφίας.

Ο Σύλλογος προσκαλεί τους Χιώτες και τους Πυργούσους να παραστούν στην εκδήλωση και εύχεται στα μέλη και τους φίλους του καλό καλοκαίρι

© 2005 ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Created by: George Toumpos and Giannis Kampas     web master: K.Theotokas